Torgeir Trældal (FrP): Er statsråden enig med sin kollega Erik Solheim, at vi må innstille oss på å spise mindre kjøtt og spare landbruket for produksjon som fremmer utslipp, og hvis så, kan statsråden redegjøre for hvordan dette skal gjennomføres for å nå målet, og hvordan sammenfaller dette med at det samtidig bevilges 68 mill kroner til Opplysningskontoret for egg og kjøtt for å markedsføre og derigjennom øke etterspørselen av kjøtt?
Begrunnelse
Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim har uttalt til Adresseavisen 29. august 2011 at han vil nå hovedmålet med et klimakutt på 20 pst der han mener svaret ligger i de tre B-ene; bolig, biff og bil. Solheim uttaler i media følgende: "vi må sørge for mindre energibruk i boligene våre, vi må få en overgang til flere el-biler og mer kollektivtrafikk og vi må innstille oss på å spise mindre kjøtt og spare landbruket for produksjon som fremmer utslipp."
I Soria Moria 2- erklæringen står det følgende:
"sikre et landbruk med variert bruksstruktur over hele landet gjennom en klar distriktsprofil, og videreføre styrking av det grasbaserte husdyrholdet."
Videre følger det av samme erklæring: "øke landbruksbistanden for å styrke global matsikkerhet."