Solveig Horne (FrP): Undertegnede er gjort kjent med flere tilfeller der foreldre kommer til enighet om omsorgsfordeling for barn, etter at fylkesnemnda har fattet vedtak. Det påstås at dagens regelverk medfører at vedtak blir stående, til tross for at foreldrene er enige, dersom dette først skjer etter at vedtak er fattet.
Kan statsråden redegjøre for hvorvidt dette er gjeldende regelverk, og hva han eventuelt vil foreta seg for å sikre at juridiske hindringer som står i veien for fornuftige avgjørelser blir fjernet?
Begrunnelse
Undertegnede er gjort kjent med flere tilfeller der foreldre kommer til enighet om omsorgsfordeling for barn, etter at fylkesnemda har fattet vedtak.
Dette medfører at barn blir tatt bort fra sine biologiske foreldre, og flyttet til midlertidig fosterhjem, selv om tanken er tilbakeføring til en eller begge av foreldrene i ettertid.
Slik undertegnede ser det, er dette både i strid med nærhetsprinsippet og sunn fornuft. Det beste for barnet ville åpenbart vært at enigheten mellom foreldre har blitt hensyntatt, selv om denne kom på plass etter vedtak fattet fylkesnemda.