Spørsmål
Hans Frode Kielland Asmyhr (FrP): Norske myndigheter markedsfører norsk mat i utlandet bl.a. gjennom Innovasjon Norge og på internasjonale messer som f.eks. Grüne Woche i Berlin. Norge har utsøkte råvarer både fra fiskerinæringen og fra landbruket. Likevel ser få andre land på Norge som et gourmetland og turister reiser ikke til Norge på grunn av vårt kjøkken. Norsk mat kan bli mer variert og det er behov for en kraftig satsning på å få frem lokale spesialiteter, noe som også vil være viktig for turistnæringen. Nylig vant en norsk kokk den prestisjefulle konkurransen Bocuse d`Or, noe som viser at vi kan hevde oss hvis vi bruker det beste vi har. Norsk landbruk og næringsmiddelindustri kan ha en lysende fremtid hvis vi utnytter dette potensialet riktig.
Hvordan vil Regjeringen arbeide for å gjøre Norge til et internasjonalt ledende gourmetland basert på norske råvarer?
Les hele debatten