Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Myndighetenes arbeid med fiskehelse og fiskevelferd i havbruksnæringen

Dokument 3:12 (2022-2023), Innst. 76 S (2023-2024)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 21.11.2023Innst. 76 S (2023-2024)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens undersøkelse av myndighetenes arbeid med fiskehelse og fiskevelferd i havbruksnæringen. Komiteen har sluttet seg til Riksrevisjonens konklusjoner som tar utgangspunkt i at næringen har hovedansvaret for å forebygge og nedkjempe smitte og å sikre god fiskevelferd. Myndighetene har ansvar for regelverket, kontroll og tilsyn, og kan pålegge næringen reaksjoner ved brudd på regelverket. Komiteen slutter seg til Riksrevisjonens kritikk. Myndigheten har blant annet ikke satt i verk tilstrekkelige tiltak for å bidra til å redusere de vedvarende utfordringene med sykdom og dårlig fiskevelferd og har heller ikke i tilstrekkelig grad fulgt opp negative konsekvenser av ny teknologi og nye driftsformer. Komiteen viser til Riksrevisjonens anbefalinger til Nærings- og fiskeridepartementet, Mattilsynet og Fiskeridirektoratet.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 21.11.2023

    Debattert i Stortinget 30.11.2023
    Votert i Stortinget 30.11.2023