Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om intensivering av arbeidet overfor Storbritannia for å få stengt Sellafield-anlegget

Innhold

Til Stortinget

Kystbefolkningen er svært bekymret over den økende mengden med radioaktiv forurensning langs Norskekysten som stammer fra Sellafield-anlegget. Kysten er vårt viktigste satsingsområde for fremtiden. Vi kan ikke leve med at forurensningen fra et gjenvinningsanlegg for atomavfall skal få mulighet til å ødelegge vår fremtid. For vår oppdrettsnæring er det katastrofalt sett på lang sikt dersom Sellafield­anlegget ikke stenges.

På denne bakgrunn fremmes følgende

forslag:

Stortinget ber Regjeringen om å intensivere arbeidet overfor Storbritannia for å få stengt Sellafield­anlegget. Regjeringen bør også vurdere om det er hensiktsmessig å arbeide for at det innføres internasjonale sanksjoner og/eller reises rettssak ved de internasjonale domstolene, dersom Storbritannia ikke etterkommer kravet om stenging.

16. oktober 2001