Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 25. februar 2014 kl. 10

Dato:
President: Marit Nybakk

Sak nr. 7 [14:02:18]

Interpellasjon fra representanten Marit Nybakk til utenriksministeren:
«Eritrea har et av verdens mest undertrykkende regimer. På Press Freedom Index' siste oversikt plasseres landet aller sist – etter Nord-Korea. Folk som kritiserer myndighetene, fengsles på ubestemt tid uten lov og dom. Tortur er utbredt, forholdene i fengslene tar livet av mange. Eritrea preges av fattigdom, analfabetisme og andre tegn på feilutvikling. Flere hundre tusen sitter i flyktningleire i nabolandene. UDI anslår at 2 000–3 000 mennesker flykter fra landet hver måned, mange prøver å ta seg over Middelhavet. Utenlandske medier er ikke velkomne, de fleste bistandsorganisasjoner er kastet ut. Norge har ved ulike korsveier spilt en avgjørende rolle i Eritreas moderne historie.
Hva kan Norge gjøre for å bidra til at vi ikke får en total statskollaps i Eritrea med den destabilisering det kan bety for regionen og Afrikas Horn?»