Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 4. juni 2013 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokumenter: 

Sak nr. 17 [17:43:09]

Innstilling frå arbeids- og sosialkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Laila Dåvøy, Line Henriette Hjemdal, Kjell Ingolf Ropstad og Geir Jørgen Bekkevold om tiltak for mennesker med nedsatt funksjonsevne

Talere

Votering i sak nr. 17

Votering i sak nr. 17

Presidenten: Under debatten er det sett fram i alt 13 forslag. Det er

  • forslaga nr. 1–6, frå Vigdis Giltun på vegner av Framstegspartiet, Høgre og Kristeleg Folkeparti

  • forslaga nr. 7–12, frå Vigdis Giltun på vegner av Framstegspartiet og Kristeleg Folkeparti

  • forslag nr. 13, frå Sylvi Graham på vegner av Høgre og Kristeleg Folkeparti

Det blir først votert over forslag nr. 13, frå Høgre og Kristeleg Folkeparti.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen utrede et individuelt tilpasset skolefritidstilbud i hele utdanningsløpet for barn med nedsatt funksjonsevne.»

Votering:Forslaget frå Høgre og Kristeleg Folkeparti blei med 74 mot 24 røyster ikkje vedteke.(Voteringsutskrift kl. 18.57.20)

Presidenten: Det blir votert over forslaga nr. 7–12, frå Framstegspartiet og Kristeleg Folkeparti.

Forslag nr. 7 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å sikre at satsene for kommunal omsorgslønn øker.»

Forslag nr. 8 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å gi mottakere av omsorgslønn rett til feriepenger.»

Forslag nr. 9 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å gi rett til omsorgslønn i inntil 3 måneder etter at et funksjonshemmet barn dør, samt rett til dagpenger.»

Forslag nr. 10 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å gi rett til pleiepenger når barnets helsetilstand gjør at foreldrene ikke kan stå i arbeid, også når foreldre ikke har opptjente rettigheter til dette.»

Forslag nr. 11 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å indeksere grunnstønaden slik at den følger generell lønns- og prisutvikling.»

Forslag nr. 12 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å lovfeste plikt for alle kommuner til å tilby en fast koordinator for hver enkelt familie som har barn med nedsatt funksjonsevne.»

Votering:Forslaga frå Framstegspartiet og Kristeleg Folkeparti blei med 69 mot 29 røyster ikkje vedtekne.(Voteringsutskrift kl. 18.57.47)

Presidenten: Det blir votert over forslaga nr. 1–6, frå Framstegspartiet, Høgre og Kristeleg Folkeparti.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber regjeringen styrke rådgivningstjenesten til blivende foreldre som i forbindelse med ultralydundersøkelse får vite at de venter barn med nedsatt funksjonsevne.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber regjeringen sikre at alle barneavdelinger på sykehusene har fagpersoner som innehar en rådgivningsfunksjon for familier som venter eller har fått barn med nedsatt funksjonsevne.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber regjeringen evaluere ordningen med individuell plan og styrke den slik at intensjonen med ordningen blir realisert.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag til lovendring som sikrer retten til brukerstyrt personlig assistanse for mennesker med behov for praktisk og personlig bistand. Forslaget må også sikre at brukerne får rett til valg av arbeidsgivermodell.»

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge fram en stortingsmelding om hvordan hjelpestønad, pleiepenger og omsorgslønn kan slås sammen til en statlig ordning for å sikre et enklest og best mulig regelverk, med utgangspunkt i NOU 2011:7 Kaasa-utvalget: Når sant skal sies om pårørendeomsorg. Fra usynlig til verdsatt og inkludert.»

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge til grunn at borettslag og sameier som samarbeider med kommunene om drift av helse- og omsorgstjenester, skal omfattes av regelverket for kompensasjon av merverdiavgift i kommunene. Om nødvendig bes det om at det legges frem forslag for Stortinget som kan sikre dette.»

Venstre har varsla at dei støttar forslaga.

Votering:Forslaga frå Framstegspartiet, Høgre og Kristeleg Folkeparti blei med 52 mot 46 røyster ikkje vedtekne.(Voteringsutskrift kl. 18.58.18)

Komiteen hadde tilrådd:

Dokument 8:87 S (2012–2013) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Laila Dåvøy, Line Henriette Hjemdal, Kjell Ingolf Ropstad og Geir Jørgen Bekkevold om tiltak for mennesker med nedsatt funksjonsevne – vert ikkje vedteke.

Votering:

Tilrådinga frå komiteen blei samrøystes vedteken.