Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tysdag den 6. mai 2008 kl. 10

Dato:
President: Carl I. Hagen og Lodve Solholm

Dokumenter: 

Sak nr. 3

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Bård Hoksrud, Per Sandberg, Arne Sortevik og Åge Starheim om dispensasjon for personer over 70 år til å kjøre persontransport mot vederlag

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har Bård Hoksrud sett fram eit forslag på vegner av Framstegspartiet og Høgre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem forslag til endringer i yrkestransportloven § 37a for Stortinget. Dette for å få en permanent ordning som sikrer at personer over 70 år, på bestemte vilkår, beholder sin kjøreseddel for inntil ett år av gangen.»

Voteringstavlene viste at det var 63 røyster mot og 38 røyster for forslaget frå Framstegspartiet og Høgre.

(Voteringsutskrift kl. 21.17.07)

Thorbjørn Jagland (A) (fra salen): Jeg stemte for, men skulle ha stemt imot forslaget.

Presidenten: Då blir det 64 røyster mot og 37 stemmer for forslaget frå Framstegspartiet og Høgre. Dermed er forslaget ikkje vedteke.

Komiteen hadde tilrådd:

Den generelle aldersgrensen for kjøreseddel heves fra 70 til 75 år. Etter fylte 70 år må det søkes hvert år dersom man fortsatt ønsker å inneha kjøreseddel. Søknad rettes til politiet. Ved hver søknad må det vedlegges ny helseattest i tråd med helsekravene som stilles for førerkort i klassene D og DE.

Votering:Tilrådinga frå komiteen vart samrøystes vedteken.