Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 22. november 2007 kl. 10

Dato:
President: Carl I. Hagen

Dokumenter: 

Sak nr. 4

Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Ine Marie Eriksen Søreide, Gunnar Gundersen, Kari Lise Holmberg, André Oktay Dahl og Elisabeth Aspaker om konkrete tiltak for styrket skoleledelse

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten har Anders Anundsen satt frem to forslag på vegne av Fremskrittspartiet.

Forslagene er under debatten omgjort til oversendelsesforslag. Forslag nr. 1 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å legge frem en helhetlig handlingsplan for å sikre bedre skoleledelse i grunnskoler og videregående skoler.»

Forslag nr. 2 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å vurdere om det er hensiktsmessig å innføre formalkompetansekrav i skoleledelse/ledelse for skoleledere.»

Presidenten foreslår at forslagene oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Komiteen hadde innstilt:

Stortinget ber Regjeringen foreta en bred gjennomgang av status på området og vurdering av behovet for nye tiltak og strategier for en bedre skoleledelse, som en del av stortingsmeldingen om kvalitet i grunnopplæringen. Stortinget ber om at de konkrete forslag som ligger i representantforslaget Dokument nr. 8:100 (2006-2007), blir nærmere drøftet og vurdert i denne sammenheng.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.