Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 7. juni 2007 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Voteringer

Etter at det var ringt til votering, sa

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten er det satt fram ti forslag. Det er

  • forslagene nr. 1–6, fra Gunnar Gundersen på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre

  • forslagene nr. 7 og 8, fra Gunnar Gundersen på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre

  • forslagene nr. 9 og 10, fra Gunnar Gundersen på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre

Under debatten har forslagsstillerne gjort om forslag nr. 5 til oversendelsesforslag, og det endres i tråd med dette. Forslaget lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å sette i gang et prøveprosjekt med yrkesrådgivning i ungdomsskolen, hvor rådgiverne kommer fra den videregående skolen, men i hovedsak jobber på ungdomsskolen. Det lokale næringslivet kan også med fordel trekkes inn som bidragsytere i et slikt prøveprosjekt.»

Presidenten foreslår at dette forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Det voteres over forslagene nr. 9 og 10, fra Fremskrittspartiet og Høyre.

Forslag nr. 9 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen åpne for et utvidet forsøk med kommunal drift av videregående skoler, for å bygge ned barrierene mellom ungdomsskole og videregående skole.»

Forslag nr. 10 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen vurdere et system hvor videregående skoler som greier å redusere antallet elever som avbryter opplæringen før skolegangen er gjennomført, får økonomiske incentiver.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 69 mot 38 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.17.37)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 7 og 8, fra Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre.

Forslag nr. 7 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for full åpenhet om skolenes tilstand og resultater, ikke bare for brukerne, men også for offentligheten.»

Forslag nr. 8 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen åpne for at bransjene i næringslivet får anledning til å drive hele eller delvis egne opplæringsløp innen yrkesfagene, både innenfor den offentlige skolen og som friskoler.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre ble med 65 mot 43 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.17.53)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 1–4 og 6, fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem en konkret opptrappingsplan for at alle elever som ønsker det, skal få tilgang til gratis leksehjelp.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sette i gang et prøveprosjekt i et antall kommuner med sommerskole basert på Oslo kommunes erfaringer med dette fra 2006.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge fram en konkret tiltakspakke for hvordan man kan bidra til å gi foreldre virkemidler for å engasjere seg positivt i sine barns skolegang.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utarbeide retningslinjer som skal sikre nødvendig informasjonsutveksling mellom grunnskole og videregående skole, slik at elever som har behov for det, får et tilrettelagt tilbud fra skolestart i videregående opplæring.»

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utvikle en pedagogisk opplæringspakke som tilbys lærebedriftene og den ansvarlige for lærlingen i bedriften.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre ble med 60 mot 48 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 17.18.15)Komiteen hadde innstilt:

Stortinget ber Regjeringen vurdere ulike tiltak som kan få unge som har avbrutt skolegangen uten å ha gjennomført, tilbake til et opplæringsprogram. I den forbindelse bes det blant annet vurdert hvordan elevbedrifter kan benyttes.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Odd Einar Dørum satt fram to forslag på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen snarest mulig, og senest innen utgangen av 2007, iverksette en forpliktende nasjonal rekrutteringsplan for å sikre tilstrekkelig antall kvalifiserte lærere i den videregående skolen.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen snarest mulig, og senest innen utgangen av 2008, iverksette en forpliktende nasjonal rekrutteringsplan for å sikre tilstrekkelig antall kvalifiserte lærere i grunnskolen.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre ble med 59 mot 49 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.19.01)Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:68 (2006-2007) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Odd Einar Dørum, Trine Skei Grande og Lars Sponheim om å utarbeide forpliktende nasjonale rekrutteringsplaner for å sikre tilstrekkelig antall kvalifiserte lærere i grunn- og videregående skole – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har Anders Anundsen satt fram to forslag på vegne av Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme nødvendige forslag for Stortinget slik at det avholdes folkeavstemning om forholdet mellom stat og kirke samtidig med kommunevalget 2007.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til rette for og fremme forslag om folkeavstemning om forholdet mellom kirke og stat på egnet tidspunkt.»

Det voteres alternativt mellom disse forslagene og innstillingen fra komiteen.

Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:80 (2006-2007) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Anders Anundsen, Siv Jensen, Carl I. Hagen, Jon Jæger Gåsvatn og Åse M. Schmidt om å gjennomføre folkeavstemning om forholdet mellom stat og kirke samtidig med kommunevalget 2007 – bifalles ikke.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslagene fra Fremskrittspartiet ble innstillingen bifalt med 84 mot 24 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 13.20.10)

Voteringen i en sak finnes i slutten av referatet for hver enkelt sak.