Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 23. mai 2006 kl. 10

Dato:
President: Carl I. Hagen

Dokumenter: 

Sak nr. 5

Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Dagfinn Høybråten, Åse Gunhild Woie Duesund og Bjørg Tørresdal om tiltak for å sikre personer med minoritetsbakgrunn mulighet til deltakelse i arbeidslivet

Talere

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten er det satt frem fem forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Kari Lise Holmberg på vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre

  • forslag nr. 2, fra Per-Willy Amundsen på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslagene nr. 3–5, fra Åse Gunhild Woie Duesund på vegne av Kristelig Folkeparti

Det voteres først over forslagene nr. 3–5, fra Kristelig Folkeparti.

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å innta en bestemmelse om aktivitetsplikt for arbeidsgivere i diskrimineringsloven.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om utvidet bruk av lønnstilskudd overfor personer med minoritetsbakgrunn som er kvalifisert for arbeid i Norge, men som opplever å bli holdt utenfor arbeidslivet.»

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at fylkesarbeidskontorene tar initiativ til at det etableres regionale fora for økt sysselsetting av personer med minoritetsbakgrunn, hvor partene i arbeidslivet og representanter for minoritetsbefolkningen er representert.»

Votering:Forslagene fra Kristelig Folkeparti ble med 91 mot 13 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.07.04)

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 1, fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om voksenopplæringstiltak som gir kompetanse, ut over introduksjonsordningen, til personer med minoritetsbakgrunn uten formell utdannelse.»

Votering:Forslaget fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre ble med 77 mot 27 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift 20.07.26)

Presidenten: Forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet, lyder:

«Dokument nr. 8:46 (2005-2006) – forslag fra stortingsrepresentantene Dagfinn Høybråten, Åse Gunhild Woie Duesund og Bjørg Tørresdal om tiltak for å sikre personer med minoritetsbakgrunn mulighet til deltakelse i arbeidslivet – bifalles ikke.»

Det vil bli votert alternativt mellom dette forslaget og innstillingen fra komiteen.

Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:46 (2005-2006) – forslag fra stortingsrepresentantene Dagfinn Høybråten, Åse Gunhild Woie Duesund og Bjørg Tørresdal om tiltak for å sikre personer med minoritetsbakgrunn mulighet til deltakelse i arbeidslivet – vedlegges protokollen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet bifaltes innstillingen med 81 mot 23 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.08.14)