Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 22. mai 2006 kl. 12

Dato:
President: Carl I. Hagen

Dokumenter: 

Sak nr. 1

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Torbjørn Hansen, Petter Løvik, Bent Høie og Ivar Kristiansen om evaluering av nasjonale laksefjorder og laksevassdrag, og opphevelse av båndlegging av tidligere midlertidige sikringssoner for oppdrett av laksefisk

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten er det satt frem fem forslag. Det er

  • forslagene nr. 1–4, fra Ivar Kristiansen på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre, og

  • forslag nr. 5, fra Line Henriette Holten Hjemdal på vegne av Kristelig Folkeparti

Det voteres først over forslag nr. 5, fra Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Dokument nr. 8:16 (2005-2006) – om evaluering av nasjonale laksefjorder og laksevassdrag, og opphevelse av båndlegging av tidligere midlertidige sikringssoner for oppdrett av laksefisk – vedlegges protokollen.»

Votering:Forslaget fra Kristelig Folkeparti ble med 79 mot 26 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.57.09)

Presidenten: Forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet og Høyre, lyder:

«Stortinget ber Regjeringen evaluere effekten av, og kostnaden ved nasjonale laksefjorder som ble opprettet av Stortinget ved behandlingen av St.prp. nr. 79 (2001- 2002), jf. Innst. S. nr. 134 (2002-2003), og presentere denne evalueringen for Stortinget på egnet måte. Evalueringen bør ferdigbehandles av Stortinget før det fremmes eventuelle ytterligere forslag om nasjonale laksefjorder.»

Forslag nr. 2, Fremskrittspartiet og Høyre, lyder:

«Båndleggingen av midlertidige sikringssoner for laksefisk (MSL) gjennom Stortingets vedtak i Innst. S. nr. 134 (2002-2003), oppheves.»

Forslag nr. 3, Fremskrittspartiet og Høyre, lyder:

«I tråd med utredningen NOU 9:1999 «Til laks åt alle kan ingen gjera» fjernes alle restriksjoner for annet havbruk enn oppdrett av laks i nasjonale laksefjorder.»

Forslag nr. 4, Fremskrittspartiet og Høyre, lyder:

«Stortinget ber Regjeringen vurdere nasjonale tiltak som kan bidra til å redusere lakselusproblemet og rømming for hele næringen, basert på de positive erfaringer næringen har gjort på dette i enkelte områder, og gi en tilbakemelding til Stortinget om dette på egnet måte.»

Det vil bli votert alternativt mellom disse forslagene og innstillingen fra komiteen.

Komiteen hadde innstilt:

Forslag fra stortingsrepresentantene Torbjørn Hansen, Petter Løvik, Bent Høie og Ivar Kristiansen om evaluering av nasjonale laksefjorder og laksevassdrag, og opphevelse av båndlegging av tidligere midlertidige sikringssoner for oppdrett av laksefisk, – avvises.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslagene fra Fremskrittspartiet og Høyre ble innstillingen bifalt med 67 mot 40 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.57.55)