Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 8. juni 2005 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo og Eirin Faldet

Dokumenter: 

Sak nr. 5

Innstilling frå energi- og miljøkomiteen om forslag frå stortingsrepresentantane Kenneth Svendsen, Jan Arild Ellingsen, Thore A. Nistad, Per Roar Bredvold, Ulf Erik Knudsen, Øyvind Vaksdal og Øyvind Korsberg om at tillatelse til bruk av snøscooter i særskilte løyper gjøres generell, og at myndigheten gitt med hjemmel i lov flyttes fra fylkesmannen til den enkelte kommune

Talere

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er:

  • forslag nr. 1, fra Øyvind Korsberg på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr.2, fra Inger S. Enger på vegne av Senterpartiet

Forslaget fra Fremskrittspartiet, tas opp til votering.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om endringer i lov om motorferdsel i utmark og vassdrag slik at tillatelse til bruk av snøscooter i særskilte løyper gjøres generell, og at myndigheten gitt med hjemmel i lov flyttes fra fylkesmannen til den enkelte kommune.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 82 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 22.38.08)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:61 (2004-2005) – forslag fra stortingsrepresentantene Kenneth Svendsen, Jan Arild Ellingsen, Thore A. Nistad, Per Roar Bredvold, Ulf Erik Knudsen, Øyvind Vaksdal og Øyvind Korsberg om at tillatelse til bruk av snøscooter i særskilte løyper gjøres generell, og at myndigheten gitt med hjemmel i lov flyttes fra fylkesmann til den enkelte kommune – vert å leggje ved protokollen.

Presidenten: Her foreligger det et alternativt forslag fra Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om endringer i lov om motorferdsel i utmark og vassdrag, slik at myndigheten gitt med hjemmel i lov flyttes fra fylkesmannen og til den enkelte kommune.»

Presidenten går ut fra at Fremskrittspartiet nå vil støtte forslaget fra Senterpartiet subsidiært. – Det stemmer.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Senterpartiet bifaltes innstillingen med 75 mot 22 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 22.39.02)