Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 19. april 2005 kl. 10

Dato:
President: Eirin Faldet

Dokumenter: 

Sak nr. 5

Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Kristin Halvorsen og Rolf Reikvam om å endre modell for nasjonale prøver

Talere

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er

  • forslagene nr. 1 og 2, fra Arne Sortevik på vegne av Fremskrittspartiet og representanten Simonsen

  • forslag nr. 3, fra Rolf Reikvam på vegne av Sosialistisk Venstreparti

Det voteres først over forslag nr. 3, fra Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

«1. Stortinget ber Regjeringen utsette planlagte nasjonale prøver i 2006.

2. Stortinget ber Regjeringen i det videre arbeid legge til grunn at eventuell informasjon fra nasjonale prøver til nasjonalt nivå skal baseres på et statistisk utvalg av elever.

3. Stortinget ber Regjeringen føre videre arbeidet med å engasjere ulike fagmiljøer til utvikling av prøver som kan tilbys skolene som et pedagogisk hjelpemiddel.»

Voteringstavlene viste at det var avgitt 78 stemmer mot og 16 stemmer for forslaget fra Sosialistisk Venstreparti.(Voteringsutskrift kl. 14.01.51)

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (A) (fra salen): Jeg stemte feil. Jeg stemte for, men skulle stemt mot.

Presidenten: Da korrigeres stemmetallene. Forslaget er dermed med 79 mot 15 stemmer ikke bifalt.

Det voteres så over forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet og representanten Simonsen. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen til sluttsalderingen av statsbudsjettet for 2005 innarbeide et opplegg som sikrer at alle skoleeiere får dekket sine dokumenterte utgifter til etablering, oppstart og drift i forbindelse med nasjonale prøver i grunnopplæringen. Stortinget legger til grunn at samme ordning legges inn i statsbudsjettet for 2006. Stortinget ber videre om at kommende evaluering av ordningen med nasjonale prøver også omfatter forslag til fremtidig finansiering basert på at alle dokumenterbare utgifter til nasjonale prøver dekkes over Utdannings- og forskningsdepartementets budsjett.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og representanten Simonsen ble med 79 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 14.02.29)

Presidenten: Forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet og representanten Simonsen, lyder:

«Dokument nr. 8:51 (2004-2005) – forslag fra stortingsrepresentantene Kristin Halvorsen og Rolf Reikvam om å endre modell for nasjonale prøver – avvises.»

Det vil bli votert alternativt mellom dette forslaget og innstillingen fra komiteen.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:51 (2004-2005) – forslag fra stortingsrepresentantene Kristin Halvorsen og Rolf Reikvam om å endre modell for nasjonale prøver – vedlegges protokollen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet og representanten Simonsen bifaltes innstillingen med 79 mot 15 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 14.03.08)