Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 30. mars 2004 kl. 10

Dato:
President: Kari Lise Holmberg

Sak nr. 4

Interpellasjon fra representanten Olav Gunnar Ballo til helseministeren:
"På tross av at det psykiske helsevernet skulle styrkes i alle behandlingsledd som resultat av opptrappingsplanen som ble igangsatt i 1999, meldes det nå daglig om kutt i tilbudet til mennesker med psykiske lidelser. I NRK-programmet Puls den 9. og 16. februar 2004 er det avdekket kutt i tilbudet innenfor alle helseforetakene, og heller ikke utbyggingen i kommunene har gått som opprinnelig planlagt. Psykiatriske sykehjem legges ned uten at alternative tilbud er bygd opp for å erstatte tjenestene, og mennesker mister lokale behandlingstilbud. Innenfor barne- og ungdomspsykiatrien er ventelistene betydelig lengre enn innenfor voksenpsykiatrien. Likevel rapporteres det i Oslo om inndragelse eller planlagt ledigholdelse av ca. 60 stillinger i barne- og ungdomspsykiatrien.
Hvordan vil statsråden sikre at opptrappingsplanen for det psykiske helsevernet blir fulgt i henhold til Stortingets vedtak?"

Talere