Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 9. januar 2003 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Sak nr. 11

Interpellasjon fra representanten Olav Gunnar Ballo til helseministeren:
"I en artikkel i Aftenposten den 1. november 2002 beskrives en utvikling av ressursbruken i sykehusene som kan tyde på at kostnadene har økt mer enn behandlingskapasiteten, og at sykehusene driver med "gjenbruk" av pasienter for å øke sine inntekter. Samtidig med at helseforetakene beskriver budsjettunderskudd, foreligger signaler fra helseforetaksstyrene om forestående kutt i de tilbudene som kunne bidra til å redusere samfunnskostnadene, så som sykestueplasser, ambulerende spesialistordninger og cellegift- og dialysebehandling utenfor sykehusene. Flere av disse tiltakene er beskrevet på en positiv måte i Regjeringens forslag til statsbudsjett, men tiltakene kan altså likevel bli avviklet i regi av helseforetaksstyrene.
I hvilken grad kan helseforetakene tilrettelegge for en helsepolitikk på tvers av de retningslinjer som Regjeringen har foreslått og Stortinget vedtatt?"

Talere