Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 17. oktober 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Sak nr. 2

Debatt om utenriksministerens redegjørelse om aktuelle utenrikspolitiske spørsmål
(Redegjørelsen holdt i Stortingets møte 16. oktober 2002)

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Kristin Halvorsen satt fram to forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å ta initiativ som kan lede fram til internasjonale virkemidler mot Israel som følge av Israels opptreden i de okkuperte områdene, og for å legge press på Israel for å etterkomme FNs resolusjoner.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å bidra i Sikkerhetsrådet til at konflikten med Irak løses med ikke-militære virkemidler, og ber Regjeringen om å gå imot resolusjonsforslag som kan innebære bruk av militærmakt mot Irak.»

Åslaug Haga – til stemmeforklaring.

Åslaug Haga (Sp): Senterpartiets gruppe vil i utgangspunktet stemme mot de to forslagene fra Sosialistisk Venstreparti, ikke fordi vi ikke har sympati for forslagene, men vi ser det ikke som naturlig at Stortinget gir Regjeringa pålegg i denne type spørsmål. De utenrikspolitiske spørsmålene bør løpende avklares gjennom de foraene vi har i Stortinget for å gjøre nettopp dette.

Presidenten: Da går vi til votering.

Votering:Forslagene fra Sosialistisk Venstreparti ble med 78 mot 12 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 14.39.46)

Presidenten: Presidenten vil foreslå at utenriksministerens redegjørelse i Stortingets møte den 16. oktober 2002 om aktuelle utenrikspolitiske spørsmål vedlegges protokollen.

– Det anses vedtatt.