Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 21. februar 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Sak nr. 1

Interpellasjon fra representanten Inga Marte Thorkildsen til kommunal- og regionalministeren:
"Drapet på svensk-kurdiske Fadime har gjort integreringsdebatten mer aktuell enn noen gang. De viktigste tiltakene for å forhindre dette i framtida er en integreringspolitikk som åpner opp lukkede miljøer, og hvor storsamfunnet og minoritetene har en langt større grad av kontakt med hverandre enn i dag. Jeg vil derfor be om at kommunal- og regionalministeren vurderer følgende tiltak: å gjeninnføre underholdsplikten, sette i verk økonomiske sanksjoner for å forhindre at barn og unge tas ut av grunnskolen for å tilbringe perioder i foreldrenes hjemland, og innføre obligatoriske introduksjonskurs og obligatorisk norskopplæring, men med individuell vurdering, spesielt av eldre og av traumatiserte flyktninger.
Kan jeg også be statsråden om å redegjøre for hvilken dialog Kommunal- og regionaldepartementet har med muslimske ledere, samt for om man legger opp til en mer aktiv politikk for integrering på arbeids- og boligmarkedet?"

Talere