Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 19. desember 2001 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 3

Innstilling fra finanskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Åslaug Haga og Morten Lund om å opprette en ordning med skattefritak for gaver som gis via lokale dugnadsfond til lokal organisasjon som driver virksomhet av ikke-kommersiell karakter

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Gjermund Hagesæter på vegne av Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Kystpartiet

  • forslag nr. 2, fra Morten Lund på vegne av Senterpartiet

Det voteres over forslag nr. 2, fra Senterpartiet:

«Stortinget ber Regjeringen legge fram forslag til regelverk som åpner for skattefritak for gaver som gis via lokale dugnadsfond til lokal organisasjon som driver virksomhet til allmenn nytte av ikke-kommersiell karakter.»

Votering:Forslaget fra Senterpartiet ble mot 6 stemmer ikke bifalt.

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Kystpartiet:

«Stortinget ber Regjeringen om snarest å legge frem forslag om betydelig økning av fradragsberettiget beløp ved gave til frivillige organisasjoner.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Kystpartiet ble med 78 mot 24 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.16.40)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:20 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentantene Åslaug Haga og Morten Lund om å opprette en ordning med skattefritak for gaver som gis via lokale dugnadsfond til lokal organisasjon som driver virksomhet av ikke-kommersiell karakter – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.