Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 28. mai 2001 kl. 10

Dato:
President: Øyvind Korsberg

Dokumenter: 

Sak nr. 3

Innstilling fra finanskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Per Erik Monsen, Kenneth Svendsen og Torbjørn Andersen om å gjøre momskompensasjonsordningen for kommuner og fylkeskommuner generell

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er:

  • forslag nr. 1, fra Erna Solberg på vegne av Høyre og representanten Steinar Bastesen

  • forslag nr. 2, fra Per Erik Monsen på vegne av Fremskrittspartiet

Det voteres først over forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om at kompensasjon for merverdiavgift til kommuner og fylkeskommuner ved kjøp av visse tjenester, utvides til å gjelde alle kjøp av tjenester.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 96 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.07.04)

Presidenten: Forslaget fra Høyre og representanten Steinar Bastesen tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å utvide ordningen med kompensasjon for merverdiavgift til kommuner og fylkeskommuner ved kjøp av visse tjenester til å gjelde kjøp av alle tjenester. Stortinget ber videre Regjeringen foreta de nødvendige tiltak for å sørge for at kompensasjon for merverdiavgift til kommuner og fylkeskommuner ved kjøp av visse tjenester fra registrerte næringsdrivende skjer direkte til den institusjon/budsjettenhet som har anskaffet tjenesten.»

Votering:Forslaget fra Høyre og representanten Bastesen ble med 82 mot 29 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.07.27)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:68 (2000-2001) – forslag fra stortingsrepresentantene Per Erik Monsen, Kenneth Svendsen og Torbjørn Andersen om å gjøre momskompensasjonsordningen for kommuner og fylkeskommuner generell – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.