Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte fredag den 30. mars 2001 kl. 10

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Dokumenter: 

Sak nr. 3

Innstilling fra samferdselskomiteen om konsekvensutredning for jernbanetunnel i Gamlebyen i Oslo og omtale av Ringeriksbanen

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har Lisbet Rugtvedt satt fram et forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Venstre. Forslaget lyder:

«Det undersøkes om trafikantbetaling i Oslo og verdien av frigjorte eiendommer kan inngå som finansieringsgrunnlag for å legge Gamleby-sporene i tilknytning til nytt dobbeltspor Oslo S–Ski i neste transportplanperiode.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Venstre ble mot 10 stemmer ikke bifaltKomiteen hadde innstillet:

Stortinget samtykker i at:

  • Det ikke legges jernbanetunnel gjennom Gamlebyen i Oslo.

  • Det iverksettes planlegging av jernbanetiltak for ytterligere å forbedre bomiljøet i Gamlebyen og strekningen mot Bryn stasjon.

Odd Einar Dørum (V) (fra salen): President!

Presidenten: Odd Einar Dørum har bedt om ordet – til tunnelen?

Odd Einar Dørum (V): Jeg har begått den inkurie ikke å være observant nok. Når man ser på forslaget til vedtak, er det delt i to punkter. Det bør være slik at jeg må ha rett til å stemme mot det strekpunktet som sier at det ikke legges en tunnel, for det er en konsekvens av det forslaget jeg har fremmet, mens jeg derimot selvfølgelig er for det andre strekpunktet, om å utbedre de lokale forhold. Dette burde jeg ha oppdaget tidsnok, så jeg beklager det. Men bedre sent enn aldri, så jeg håper at voteringen med presidentens samtykke kan bli ordnet slik.

Presidenten: Presidenten vil da la votere over innstillingens to strekpunkter separat.

Votering:
  • 1. Komiteens innstilling – første strekpunkt – bifaltes mot 9 stemmer.

  • 2. Komiteens innstilling – andre strekpunkt – bifaltes enstemmig.