Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 5. mars 2001 kl. 12

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Dokumenter: 

Sak nr. 3

Innstilling fra næringskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Odd Roger Enoksen, Morten Lund og Tor Nymo om midlertidig forbud mot import av levende storfe og kjøttprodukter av storfe fra land som har påvist kugalskap

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Morten Lund på vegne av Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre

  • forslag nr. 2, fra Morten Lund på vegne av Senterpartiet

Det blir anledning til stemmeforklaring.

Randi Karlstrøm (KrF): Forslag nr. 2, fra Senterpartiet, vil vi stemme for på bakgrunn av de siste ukers utbrudd av munn- og klovsyke. Jeg viser her til innlegg fra representantene Lilletun og Kongshaug.

Karin Andersen (SV): Jeg vil anbefale SVs gruppe å stemme for begge mindretallsforslagene, med samme begrunnelse som er gitt fra Kristelig Folkeparti.

Leif Helge Kongshaug (V): Jeg viser til innlegg tidligere i dag, og meddeler at Venstre vil stemme for Senterpartiets forslag, forslag nr. 2.

Presidenten: Presidenten lar da først votere over forslaget fra Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om straks å innføre midlertidig forbud mot import av kjøttprodukter av storfe som kan tenkes å inneholde risikomateriale, fra land som har dårligere status i forhold til BSE enn det Norge har.»

Votering: Forslaget fra Senterpartiet ble med 63 mot 30 stemmer ikke bifalt. (Voteringsutskrift kl. 18.37.08)

Presidenten: Det voteres så over forslaget fra Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om straks å innføre et midlertidig forbud mot import av levende storfe fra land som har dårligere status i forhold til BSE enn det Norge har.»

Votering: Forslaget fra Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre ble med 63 mot 31 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18.37.33)Komiteens hadde innstillet:

Dokument nr. 8:42 (2000-2001) – forslag fra stortingsrepresentantene Odd Roger Enoksen, Morten Lund og Tor Nymo om midlertidig forbud mot import av levende storfe og kjøttprodukter av storfe fra land som har påvist kugalskap – avvises.

Votering: Komiteens innstilling bifaltes med 62 mot 32 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 18.38.14)