Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 23. november 1999 kl. 10

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Dokumenter: 
(Redegjørelsen holdt i Stortingets møte 16. november 1999)

Sak nr. 7

Debatt om utenriksministerens redegjørelse om WTOs ministerkonferanse i Seattle

Talere

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Under debatten har Erik Solheim på vegne av Sosialistisk Venstreparti satt fram fem forslag.

I tråd med nylig endrede regler i Stortingets forretningsorden skal forslag framsatt til en debatt av den art vi nettopp har gjennomført, behandles i henhold til forretningsordenens § 28 tredje ledd.

Representanten Solheim har under debatten fremmet ønske om at forslagene behandles etter bokstav a, hvilket betyr oversendelse til Regjeringen uten realitetsvotering. Det innebærer at forslagene får innledningen «Det henstilles til Regjeringen» osv.

Forslag nr. 1 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å arbeide for at det igangsettes et grundig og systematisk evalueringsarbeid av de tidligere inngåtte avtaler innen WTO. Dette kan skje parallelt med nye forhandlinger.»

Forslag nr. 2 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å arbeide for at MUL-landene skal få bedret markedsadgang for landbruksprodukter i industrilandene – herunder Norge.»

Forslag nr. 3 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å arbeide for at investeringer ikke skal bli forhandlingstema i den nye WTO-runden.»

Forslag nr. 4 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å arbeide aktivt mot å oppheve unntaket for patent på biologisk materiale fra TRIPS-avtalen.»

Forslag nr. 5 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å bidra aktivt til at TRIPS-avtalen under WTO harmoniseres med FNs konvensjon om biologisk mangfold.»

Presidenten foreslår at forslagene oversendes Regjeringen uten realitetsvotering – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil så foreslå at utenriksministerens redegjørelse i Stortingets møte 16. november 1999 om WTOs ministerkonferanse i Seattle vedlegges protokollen. – Det anses vedtatt.