Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 13. april 2000 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokumenter: 

Sak nr. 7

Innstilling fra justiskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Karin Andersen og Harald Hove om å be Regjeringen utrede en ordning med en fastsatt arbeidsinnvandringskvote hvert år

Talere

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Under debatten er det satt fram 3 forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Finn Kristian Marthinsen på vegne av Kristelig Folkeparti og Senterpartiet

  • forslag nr. 2, fra Kristin Krohn Devold på vegne av Høyre

  • forslag nr. 3, fra Rolf Reikvam på vegne av Sosialistisk Venstreparti

Forslag nr. 1 og 2 er inntatt på side 4 i innstillingen, mens forslaget fra Sosialistisk Venstreparti er gjengitt på side 1, første spalte, i innstillingen.

Forslag nr. 1, fra Kristelig Folkeparti og Senterpartiet, er omgjort til oversendelsesforslag og endres i tråd med dette. Forslaget lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å vurdere endringer i reglene om arbeidsinnvandring dersom den i løpet av våren 2000 finner at det er behov for ytterligere arbeidskraft av hensyn til norsk økonomi.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Det voteres først alternativt mellom innstillingen og forslaget fra Sosialistisk Venstreparti, og så over forslaget fra Høyre.

Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utrede et forslag til en fastsatt arbeidsinnvandringskvote pr. år. Ordningen skal baseres på søknad, og utvelgelse skal skje via en nøytral og ikke diskriminerende metode.»

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:18 (1999-2000) – forslag fra stortingsrepresentantene Karin Andersen og Harald Hove om å be regjeringen utrede en ordning med en fastsatt arbeidsinnvandringskvote hvert år – bifalles ikke.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Sosialistisk Venstreparti bifaltes innstillingen med 91 mot 5 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 19.42.15)

Presidenten: Vi voterer så over forslaget fra Høyre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen på bakgrunn av en større gjennomgang av arbeidsinnvandringen, forelegge for Stortinget forslag til endringer basert på at alle som selv skaffer seg jobb, og som er sikret underhold og bolig, bør gis arbeidstillatelse for en begrenset periode.»

Sosialistisk Venstreparti har varslet at de vil stemme for dette forslaget.

Votering:Forslaget fra Høyre ble med 78 mot 21 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.42.45)