Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 17. desember 1998 kl. 10

Dato:
President: Gunnar Breimo

Dokumenter: 

Sak nr. 1

Innstilling fra utenrikskomiteen om samtykke til godkjenning av EØS-komiteens beslutning nr. 69/98 om endring av EØS-avtalens vedlegg I (Veterinære og plantesanitære forhold)

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har Kristin Halvorsen satt fram et forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti. Det voteres først over forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og deretter over innstillingen.

Johan J. Jakobsen – til stemmeforklaring.

Johan J. Jakobsen (Sp): I Senterpartiet har vi en viss sympati for forslaget. Samtidig er det også slik at det kanskje ikke er så veldig hensiktsmessig å få det nedstemt. Jeg vil derfor be SV om å gjøre det om til oversendelsesforslag. Skulle det allikevel bli votert over, vil jeg be Senterpartiets gruppe om å stemme for forslaget.

Hallgeir H. Langeland (SV): Med det utgangspunktet at regjeringspartiet Senterpartiet tydelegvis vil jobba vidare med problemstillinga, vil eg be om at forslaget blir oversendt.

Presidenten: Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti er da omgjort til et oversendelsesforslag. Forslaget lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å utrede bruk av rådgivende folkeavstemminger i vesentlige spørsmål om forholdet mellom Norge og EU, og å legge dette fram for Stortinget på egnet måte.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Komiteen hadde innstillet:

I.

Stortinget samtykker i godkjenning av EØS-komiteens beslutning nr. 69/98 om endring av EØS-avtalens vedlegg I (Veterinære og plantesanitære forhold).

Voteringstavlene viste at 83 representanter stemte for innstillingen og 22 representanter stemte mot.(Voteringsutskrift kl. 19.11.28)

Hans J. Røsjorde (Frp) (fra salen): Jeg har kommet i skade for å stemme feil. Jeg stemte aldeles vanvittig galt.

Presidenten: Og det vil ikke representanten Røsjorde ha hengende på seg?

Kan presidenten antyde at resultatet da blir 84 stemmer for innstillingen og 21 stemmer mot?

Hans J. Røsjorde (Frp) (fra salen): Det hjelper, president.

Presidenten: Da er innstillingen vedtatt med 84 mot 21 stemmer.

Videre var innstillet:

II.

Stortinget samtykker i at Regjeringen legger frem for Stortinget innen utgangen av år 2001 en totalvurdering av det nye regelverket og smittesituasjonen sammen med forslag til endringer som måtte være nødvendig.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.