Søk

Forslag fra mindretall

Forslag fra Høyre og Venstre:
Forslag 1

Stortinget ber regjeringen grundig gjennomgå og evaluere eksisterende reguleringer knyttet til markedsregulatorene for å sikre at ikke konkurransen begrenses unødvendig, eller at det hindrer nye aktører i å komme inn på markedet.

Forslag 2

Stortinget ber regjeringen sikre en mer uavhengig markedsregulering gjennom å legge kompetansen for markedsregulering som TINE, Felleskjøpet og Nortura har i dag, til Landbruksdirektoratet.

Forslag 3

Stortinget ber regjeringen avvikle markedsreguleringen på egg og i stedet tilrettelegge for at det legges om til kontraktproduksjon tilsvarende som for kylling.

Forslag fra Fremskrittspartiet:
Forslag 4

Stortinget ber regjeringen fremme forslag om nødvendige endringer slik at ordningen med en markedsregulator i landbruket avvikles, og at eksisterende målprismodeller fjernes på en måte som sikrer tillit i verdikjeden og rettferdige konkurransevilkår.

Forlag fra Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne:
Forslag 5

Stortinget ber regjeringen sette ned et bredt sammensatt utvalg som skal utrede en flytting av markedsregulatorrollen for melk fra Tine SA til Norsk Melkeråvare for å sikre legitimitet og tillit til markedsreguleringen, og komme tilbake til Stortinget senest i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2025.