Søk

Innhold

5. Oppfølging av anmodningsvedtak

Komiteen viser til at Stortinget har bedt om oppfølging av anmodningsvedtak i Prop. 1 S (2019–2020), og viser til sine merknader knyttet til disse. Komiteen vil likevel understreke at de respektive partiers merknader ikke er å anse som Stortingets formelle kontroll av regjeringens oppfølging av vedtakene og således ikke kan erstatte kontroll- og konstitusjonskomiteens behandling av stortingsmeldingen om anmodnings- og utredningsvedtak i stortingssesjonen.

Vedtak 533 (15. mars 2018)

Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet anser ikke anmodningsvedtak nr. 533, 15. mars 2018, om tilbakekall av statsborgerskap, som oppfylt.

Vedtak 853 (10. juni 2016)

Komiteens medlem fra Sosialistisk Venstreparti viser til merknader og forslag i Innst. 357 L (2017–2018) og at det er behov for å utvide mishandlingsbestemmelsen ytterligere, slik at den ikke er avgrenset til husstanden, dvs. de som bor i samme hus, tun ol. Trusler og vold kan komme fra andre nærstående som ikke bor på samme sted og være like alvorlige og frihetshindrende. Det er derfor behov for å utvide personkretsen når det gjelder mishandlingsbestemmelsen i utlendingsloven § 53 første ledd til andre nærstående som ikke bor på samme sted.

Vedtak 55 (27. november 2018)

Komiteens medlem fra Sosialistisk Venstreparti mener regjeringens sendrektighet med å komme i gang med arbeidet viser at det mangler politisk vilje til å erkjenne det store behovet det er for mer åpenhet og innsyn i statsråders og statssekretærers tidligere oppdragsgivere og oppdragets innhold før tiltredelse, og at dette er et helt nødvendig tillitskapende tiltak og et tiltak som sikrer at mulige interessekonflikter kommer fram i offentligheten.

Vedtak 81 (3. desember 2018)

Komiteens medlem fra Sosialistisk Venstreparti kan ikke se at vedtaket er fulgt opp og registrerer at kommunesektoren deler det synet. Dette medlem viser videre til forslag i denne innstillingen om å etablere en kompensasjonsordning i tråd med opprinnelig stortingsvedtak.

Vedtak 351 (18. desember 2017), 642 og 644 (10. mai 2016)

Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti viser til at regjeringen ikke følger opp viktige tiltak som kan frigjøre svært mye elektrisitet gjennom strengere krav i teknisk byggeforskrift. Frigjort ren elektrisitet kan erstatte fossil energibruk innen transport, industri, og varme som ellers går til spille kan benyttes. Det viser at regjeringen ikke gjør det som er mulig for å sikre mest at byggsektoren blir mest mulig klimavennlig og energieffektiv. Disse medlemmer viser til merknader og forslag i denne innstillingen om saken.