Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg

Fra 2010 ble det innført en rentekompensasjonsordning for transporttiltak i fylkene. For årene 2010–2013 ble det lagt til grunn en årlig ramme på 2 mrd. kr. Rentekompensasjonen bevilges over kap. 1320 Statens vegvesen, post 61 Rentekompensasjon for transporttiltak i fylkene. Samferdselsdepartementet fikk samtidig fullmakt til å gi tilsagn om en rentekompensasjon tilvarende en investeringsramme på 2 mrd. kr.

I Prop.1 (2013–2014) foreslo regjeringen Stoltenberg II at ordningen å gi nye årlige rammer med rentekompensasjon avvikles. Det var derfor ikke behov for en fullmakt til å gi tilsagn om rentekompensasjon tilsvarende en investeringsramme på 2 mrd. kr.

Regjeringen Solberg foreslår i Prop. 1 S (2013–2014) å videreføre ordningen med rentekompensasjon for fylkesveger innenfor en låneramme på 2 mrd. kr. Bevilgningen på kap. 1320, post 61 foreslås økt, bl.a. for å ta høyde for dette. Ved en inkurie er det ikke foreslått en fullmakt om å gi tilsagn om rentekompensasjon innenfor den nye lånerammen.

Jeg ber om at følgende fullmakt innarbeides i innstilling om budsjettet for 2014 under vegformål:

”Investeringsramme for transporttiltak i fylkene

Stortinget samtykker i at Samferdselsdepartementet i 2014 kan gi tilsagn om rentekompensasjon tilsvarende en investeringsramme på 2 000 mill. kroner over Kap. 1320 Statens vegvesen, post 61 Rentekompensasjon for transporttiltak i fylkene.”