Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

10.27 Kap. 5704 Statsgaranti for lønnskrav ved konkurs mv.

Dividenden, det vil si den delen av statens lønnsgarantiutbetalinger det er dekning for i konkursbo, kan til en viss grad ses i sammenheng med endringene i utbetalingene, samt den generelle økonomiske situasjon i boene. Innbetalingene relaterer seg til både innværende og tidligere års utbetalinger. Det er et betydelig etterslep i innkreving av dividenden fra utbetalingene er foretatt.

Dividendeinngangen i 2010 er svært vanskelig å anslå. Utviklingen i utbetalinger til lønnkrav i 2008 og 2009 skulle normalt tilsi en betydelig økning i dividendeinngangen. Dividendeinngangen i 2009 var imidlertid lavere enn forventet, sett i forhold til antall konkurser. Dette kan ha sammenheng med at konkurssammensetningen var annerledes enn tidligere år, og at konkurser nå kommer i bransjer/næringer hvor det er dårligere muligheter til å kreve inn dividende. På usikkert grunnlag anslås det derfor en dividendeinngang på 180 mill. kroner i 2010, om lag 55 mill. kroner lavere enn anslaget i saldert budsjett.

Bevilgningen på kap. 5704 post 2 foreslås redusert med 55 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.