Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

18.6 Andre saker

Som en konsekvens av angrepet mot det norske regionale stabiliseringslaget i Meymaneh den 7. februar i år er det iverksatt tiltak for å styrke sikkerheten. Hovedelementene er etableringen av en ny leir for stabiliseringslaget, samt etablering av en egen vakt- og sikringsstyrke som får ansvar for sikring av selve leiren. Norge vil i tillegg bidra med infrastrukturstøtte for å legge til rette for stasjoneringen av et kompani fra den afghanske hæren i Meymaneh. Kostnadene for de nye tiltakene antas å beløpe seg til om lag 150 mill. kroner. Utgiftene finansieres ved omprioritering innenfor Forsvarsdepartementets budsjettramme.

Komiteen tar dette til orientering.

Fullmaktene vedrørende salg av fast eiendom i Forsvaret foreslås endret, jf. forslag til romertallsvedtak. I budsjettet for inneværende år fikk kommuner og fylkeskommuner forkjøpsrett til forsvarseiendommer for frilufts- og/eller kulturformål. Regjeringen ser imidlertid at det kan være eiendommer som kommuner og fylkeskommuner vil ønske å kjøpe til andre formål og foreslår derfor å endre fullmaktene slik at kommuner og fylkeskommuner får en generell forkjøpsrett innenfor EØS-avtalens bestemmelser når forsvarseiendommer legges ut for salg i markedet.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag, jf. forslag til vedtak XII under kapittel 21 Komiteens tilråding.

Ved behandlingen av Innst. S. nr. 234 (2003-2004), jf. St.prp. nr. 42 (2003-2004), sluttet Stortinget seg til at nåværende avdeling for tungt vedlikehold i Forsvarets logistikkorganisasjon snarest mulig og senest innen utgangen av 2008 skal omorganiseres til statlig/privat eid aksjeselskap, skilt ut fra Forsvarets organisasjon. Regjeringen varslet i St.prp. nr. 1 (2005-2006) at den trengte mer tid, og planla å legge frem saken for Stortinget i Revidert nasjonalbudsjett 2006. Det igangsatte kvalitetssikrings- og vurderingsarbeidet har imidlertid vist seg å ta lengre tid enn forventet, og Regjeringens anbefaling planlegges nå lagt frem for Stortinget i St.prp. nr. 1 (2006-2007).

Komiteen tar dette til etterretning.