2. Organisasjon
Meldingen gir en oversikt over Riksrevisjonens ledelse og organisasjon. Det nye riksrevisorkollegiet, valgt for perioden 1. juli 1994 - 30. juni 1998, har følgende sammensetning:
Tidligere stortingsrepresentant Bjarne Mørk Eidem, leder
Tidligere stortingsrepresentant, fylkestannlege Johan Buttedahl, nestleder
Tidligere stortingsrepresentant Rikard Olsvik
Tidligere stortingsrepresentant, advokat Tore Haugen
Tidligere stortingsrepresentant Hanna Kvanmo
Riksrevisjonen er organisert i fem revisjonsavdelinger og en administrasjonsavdeling. Det heter i meldingen at organisasjonen søkes tilpasset de endringer som skjer i de etater som er gjenstand for revisjon. I forbindelse med omdanningen av Televerket til aksjeselskap er flere av Riksrevisjonens tjenestemenn overført til andre områder: Kontoret som har hatt revisjonsansvaret, vil bli avviklet når regnskapet for 1994 er ferdig revidert.
Det blir videre orientert om at det i 1994 har vært arbeidet spesielt med spørsmålet om effektivisering av revisjonsarbeidet. Dette har resultert i beslutning om endring av organisasjonsstrukturen i Riksrevisjonen, med det formål å spesialisere virksomheten i større grad. Det er vedtatt å inndele organisasjonen i egne avdelinger for regnskapsrevisjon, forvaltningsrevisjon og en spesialavdeling for kontroll med statsråders myndighetsutøvelse i selskaper m.v., revisjon av statlig forretningsdrift, stiftelser, fond og evt. andre spesialområder.
Totalt hadde Riksrevisjonen i 1994 en stillingsramme på 440 hjemler. 423 hjemler var besatt ved årsskiftet og 9 stillinger under tilsetting. 102 stillinger er knyttet til stedlige revisjoner utenfor Oslo. Det fremgår av meldingen at etaten har meget god søkning til ledige revisorstillinger, også av personer med flere års relevant praksis. Søknadsmengden til stilling til hovedrevisornivå er fortsatt liten. Det melder seg også få kvalifiserte søkere til lederstillinger. En oversikt over kjønnsfordelingen viser at det i 1994 har vært en økning i kvinneandelen blant førsterevisorer/førstekonsulenter sammenlignet med 1993. Det er registrert færre kvinner i revisor-/konsulentgruppen. Kvinneandelen i lederstillinger og blant høyere saksbehandlere er relativt uendret. I alt er kvinneandelen i Riksrevisjonen på 49,8 %.