Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

5. Krav til prospekt

Kredittilsynet er kommet til at det ikke er behov for å gjøre andre endringer i verdipapirfondloven kapittel 7 enn forslaget til nytt fjerde ledd i § 7-3 om krav til opplysninger i vedtektene og prospektet om lukking og eventuelle begrensninger med hensyn til hvem som kan tegne andeler i fondet. Dette innebærer at vernet av andelstegnernes og andelseiernes interesse i å få informasjon gjennom prospektet legges på samme nivå som for alminnelige verdipapirfond. Ingen høringsinstanser har kommet med innvendinger mot dette.

Departementet slutter seg til Kredittilsynets vurdering og konklusjon på dette punkt. Dette innebærer at de særlige informasjonsbehov investor har forut for investeringer i spesialfond, vil ivaretas gjennom kravene til spesialfonds vedtekter, se kapittel 9 i proposisjonen. Vedtektene skal tas inn i det fullstendige prospektet, jf. verdipapirfondloven § 7-2 annet ledd nr. 2.

Når det gjelder krav til opplysninger som skal framgå av fondets forenklede prospekt, vil regelverket bli gjennomgått i en forestående endring av prospektforskriften etter EU-kommisjonens anbefaling 2004/384/EF om enkelte opplysninger som skal framgå av forenklet prospekt.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag til endringer i verdipapirfondloven § 3-2.