Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Komiteens merknader

       Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Olav Akselsen, Aud Blattmann, Gunn Karin Gjul, Bent Hegna, Torny Pedersen og lederen Jens Stoltenberg, fra Fremskrittspartiet, Øyvind Korsberg og Øyvind Vaksdal, fra Kristelig Folkeparti, Bror Yngve Rahm og Lars Rise, fra Høyre, Jan Johnsen og Jan Tore Sanner, fra Senterpartiet, John Dale, fra Sosialistisk Venstreparti, Ingrid Fiskaa og fra Venstre, Gunnar Kvassheim, har merket seg at departementets vurdering de siste årene har vært at summen av eksisterende sivile og militære drivstoffanlegg i fjell er tilfredsstillende i forhold til trusselvurderingen og den sikkerhetspolitiske situasjon. Følgene av dette har vært at nemnda de siste årene har hatt få oppgaver i forhold til hva den opprinnelig var tiltenkt, og nemndas rolle er blitt endret fra aktivt å bidra til bygging av sikret lagerkapasitet, til å gi pålegg for mindre anlegg samt ansvar for oppfølgning og vedlikehold av eksisterende anlegg.

       Komiteen viser til at eventuelle endringer i forutsetningene med hensyn til trusselvurdering og den sikkerhetspolitiske situasjon kan medføre at behovet for en nemnd på nytt kan oppstå, og vil derfor spesielt understreke behovet for at en meget raskt kan opprette en nemnd i en gitt situasjon, og overføre kompetanse fra departementet til denne nemnda.