Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

7. Klargjøring av bestemmelsen om tap av retten til å nytte egenmelding ved sykdom - folketrygdloven § 8-27 første ledd bokstav a

7.1 Sammendrag

       Ny folketrygdlov § 8-27 gir regler om når en arbeidsgiver kan bestemme at en arbeidstaker skal tape retten til å få sykepenger på grunnlag av egenmelding.

       Uttrykket « fravær uten å legge frem legeerklæring » i tidligere regelverk blir i § 8-27 erstattet med ordet « egenmelding ». Samtidig sies det i merknaden at « egenmelding » er mer presist da flere fravær innenfor en periode på to uker kan regnes som en egenmelding. Ved denne endring i ordbruken er det skapt usikkerhet om hvor mange fravær uten legeerklæring arbeidstakere kan ha før de mister retten til egenmelding.

       Det framholdes at det ikke er noe ønske om å endre praksisen på dette området. For å unngå uklarheter foreslår departementet at ordet egenmelding i § 8-27 første ledd bokstav a forandres til fravær uten legeerklæring.

       Endringen foreslås å tre i kraft straks.

       Endringen vil ikke få administrative og økonomiske konsekvenser.

7.2 Komiteens merknader

       Komiteen har ingen merknader.