Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

7. Økonomiske og administrative konsekvenser

Sammendrag

       Arbeidsgruppen som vurderte dagens regler for skattlegging av utenlandske artister, anslo inntektene fra utenlandske artister i Norge på usikkert grunnlag til om lag 100 mill. kroner i 1989. Hvis en legger til grunn at det årlige utbetalte honorarbeløp fortsatt ligger i denne størrelsesorden, vil omleggingen av artistbeskatningen samlet sett få liten betydning for de offentlige skatteinntektene.

       Forslaget til lovendring innebærer en overflytting av administrasjonen av beskatningen fra Toll- og avgiftsdirektoratet til Sentralskattekontoret for utenlandssaker. Det antas at Sentralskattekontoret vil måtte foreta visse anskaffelser samt bli tilført stillingshjemler i forbindelse med overtakelsen av ansvaret. En antar at disse kostnadene vil kompenseres med tilsvarende nedbygging i Toll- og avgiftsdirektoratet som etter omleggingen ikke lenger vil ha ansvar for honoraravgift.

Komiteens merknader

       Komiteen viser til at departementet antar at de eventuelle mer-ressurser de nye skattereglene vil kreve i Sentralskattekontoret for utenlandssaker kan dekkes gjennom overføringer fra Toll- og avgiftsdirektoratet som vil frigjøre ressurser som tidligere var brukt til å følge opp honoraravgiften.

       Komiteens medlemmer fra Høyre og representanten Stephen Bråthen forutsetter at eventuelle merutgifter finansieres gjennom reduksjoner i Toll- og avgiftsdirektoratet.