Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

5. Forholdet til annen lovgivning. forskriftshjemmel

Sammendrag

       På samme måte som for vanlig inntektsskatt blir saksbehandlingsregler m.v. for artistbeskatningen regulert fullt ut i den særlige skattelovgivning m.v. Det vanlige prinsipp om at forvaltningsloven ikke gjelder for inntektsbeskatningen, bør derfor gjelde også i forhold til beskatningen av utenlandske artister. Slikt unntak er tatt inn i lovutkastet § 12 første ledd.

       Den særlige artistskattelov må inneholde hovedreglene om den aktuelle skattlegging. Men det ville føre for langt å ta med alle detaljløsninger som ellers er vanlige i skattesystemet i denne særloven. I stedet bør den alminnelige skattelovgivning gis anvendelse på områder som særloven selv ikke regulerer. Dette er ivaretatt i lovutkastet § 12 annet ledd.

       Ved gjennomføring av artistbeskatningen vil det være behov for nærmere forskriftsregulering på ulike områder, blant annet for å tilpasse saksbehandlingsregler og for å kunne utøve kontroll. En generell forskriftshjemmel er inntatt i lovutkastet § 11. Regulering i forskriften vil også være nødvendig for å kunne begrense anvendelsen av den øvrige skattelovgivning når slik begrensning er ønskelig.

Komiteens merknader

       Komiteen slutter seg til §§ 11 og 12 i forslaget.