Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Komiteen si tilråding

       Komiteen viser til det som står framanfor og rår Odelstinget til å gjøre slikt

vedtak til lov
om endringer i lov av 27. november 1992 nr. 117 om offentlig støtte.

I.

       I lov av 27. november 1992 nr. 117 om offentlig støtte gjøres følgende endringer:

§ 1 skal lyde:

       Loven omfatter alle offentlige støttetiltak som faller innenfor virkeområdet av EØS-avtalen artikkel 61, OECD-avtalen om normale konkurransevilkår i skipsbyggingsindustrien og WTO/GATT-avtalen om subsidier og utjevningsutgifter.

       Kongen kan beslutte at loven skal gis anvendelse ved gjennomføring av andre internasjonale avtaler som Norge er forpliktet etter.

§ 2 skal lyde:

       Offentlige støttetiltak som faller innenfor virkeområdet av EØS-avtalen artikkel 61 eller OECD-avtalen om normale konkurranseforhold i skipsbyggingsindustrien, må meldes til departementet av den som skal yte støtten før støttetiltaket kan settes i verk. Departementet kan kreve fremlagt den informasjon som finnes påkrevet for å kontrollere at reglene gitt i medhold av denne lov overholdes.

       Departementet kan pålegge støttegiver å utarbeide rapporter over tildeling av støtte som faller innenfor virkeområdet i § 1.

       Kongen kan gi nærmere regler om hvilke støtteordninger som omfattes av meldeplikten, fristen for melding og hvilke opplysninger som kan kreves fremlagt.

§ 3 skal lyde:

       Dersom meldepliktig støtte i henhold til EØS-avtalens artikkel 61 er utbetalt før EFTAs overvåkingsorgan har godkjent meldingen, eller EFTAs overvåkingsorgan finner at støtten er i strid med EØS-avtalens regler om offentlig støtte, kan støtten kreves tilbakebetalt.

       Utbetalt støtte kan også kreves tilbakebetalt dersom departementet finner at støtten er i strid med andre internasjonale avtaler som nevnt i § 1, eller støtten ved en folkerettslig bindende avgjørelse for Norge er funnet å være i strid med avtalene.

       Departementet kan bestemme at beløpet som skal betales tilbake skal inkludere renter. Kongen kan gi nærmere regler om vilkårene for og gjennomføringen av slik tilbakebetaling.

II.

       Loven trer i kraft fra den tid Kongen bestemmer.

Oslo, i næringskomiteen, den 4. juni 1996.

Svein Ludvigsen, Lars Gunnar Lie, William Engseth,
leiar. ordførar. sekretær.