Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Komiteens merknader

       Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Gunnar Breimo, Kjell Terje Fevåg, Ranveig Frøiland, Aud Gaundal, Gunn Karin Gjul og Bent Hegna, fra Senterpartiet, lederen Ragnhild Queseth Haarstad, Odd Roger Enoksen og Håkon Giil, fra Høyre, Gunnar Fatland og Eva R. Finstad, fra Sosialistisk Venstreparti, Paul Chaffey, fra Kristelig Folkeparti, Hilde Frafjord Johnson, og representanten Oscar D. Hillgaar, viser til at den foreslåtte EMAS-ordningen er en frivillig miljøstyrings- og miljørevisjonsordning for industrivirksomheter. Virksomheter som deltar i ordningen kan benytte en EMAS-logo og en erklæring om deltakelse i forbindelse med markedsføring av virksomheten.

       Komiteen forutsetter med bakgrunn i dette at de godkjente miljørapporter gjøres offentlig tilgjengelig gjennom Brønnøysundregistrene på en egnet måte.

       Komiteen viser til at de øvrige endringsforslag i hovedsak fremmes for å bringe loven i tråd med utviklingen, og for å klargjøre ordlyden slik at loven fortsatt kan være et effektivt virkemiddel i miljøvernpolitikken.