Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 1: Brev fra kommunalkomiteen til Kommunal- og arbeidsdepartementet v/statsråden, datert 23. april 1996.

Ot.prp. nr. 44 (1995-1996) - om lov om endringer i plan- og bygningsloven m.m.

       Under pkt. 2.3.4.3 side 8 i proposisjonen omtales kriteriet « bestemte typer byggverk ». Det framgår at forskriften skal fastslå hvilke typer byggverk og installasjoner som her er aktuelle. Komiteen ber departementet om å gi noen eksempler på byggverk og installasjoner som er tenkt definert under det nevnte kriteriet.

       I forslaget til endringer i § 98a fjerde ledd andre punktum står det bl.a:

       « ... Godkjenningskravene skal gjelde foretakenes evne til å tilfredsstille denne lovs krav, og kan gjelde krav til organisering, system for ... osv. »

       På side 14 i proposisjonen står det følgende:

       « Det bør imidlertid kunne stilles krav til organisasjonsplan, som dokumenterer foretakets evne til å ta på seg oppgavene, ... » (Våre understrekninger.)

       Komiteen ber departementet om å vurdere å bytte ut ordet organisering i lovteksten i § 98a fjerde ledd andre punktum med ordet organisasjonsplan, evt. presisere krav til organisering nærmere, da en ikke kan se bort fra at krav til organisering vil kunne tolkes på en annen måte enn det som er departementets hensikt i denne sammenheng.