Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Innledning

       Til Odelstinget.

       Barne- og familiedepartementet legger i proposisjonen fram forslag om endringer i lov av 18. desember 1981 nr. 90 om merking av forbruksvarer (merkeloven). Proposisjonen innebærer i hovedtrekk en utvidelse av loven til å omfatte også andre varer enn forbruksvarer.

       Bakgrunnen for lovforslaget er i hovedsak tilpasning til EF-retten. Ifølge EØS-avtalen skal flere direktiver om tekstilmerking, direktiv om energimerking og direktiv om støymerking innarbeides i norsk rett. Direktivene kan mest hensiktsmessig implementeres gjennom forskrifter til merkeloven. Lovendringene skal gi de nødvendige lovhjemler for slike forskrifter. Implementeringen av direktivene hører under Barne- og familiedepartementets og Nærings- og energidepartementets ansvarsområde. Proposisjonen er derfor utarbeidet i nært samarbeid med Nærings- og energidepartementet.