Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Innledning

       Til Odelstinget.

       Som følge av at Norge ved EØS-avtalen er forpliktet til å gjennomføre reglene i EUs direktiv om vernetid for åndsverk og nærstående rettigheter for utøvende kunstnere, produsenter av lydopptak/film og kringkastingsforetak innen 1. juli 1995, foreslår Regjeringen endringer av vernetidsbestemmelsene i åndsverkloven. Samtidig foreslås opphevelse av fotografiloven av 1960 og innarbeidelse av reglene om vern av fotografier i åndsverkloven.

       Det foreslås også nødvendige følgeendringer i sanksjonsreglene og reglene om lovens rekkevidde. Dessuten foreslås det overgangsregler for å kunne ta nødvendig hensyn til de forskjellige interesser som regelendringene har betydning for.

       Forslaget legger til grunn de endringer i åndsverkloven som foreslås i Ot.prp. nr. 15 (1994-1995) tilpasset de endringer i forhold til dette som fremgår av Innst.O.nr.46 (1994-1995).