Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

9. Økonomiske og administrative konsekvenser

       Opprettelsen av de nye instansene vil medføre en ressursbesparelse hos fylkesmennene og i departementet på til sammen ca to årsverk.

       De samlede kostnader ved de nye instansene vil ligge i størrelsesorden 5,6 mill. kroner pr. år. Kostnadene foreslås dekket av de praktiserende advokater. For å innbringe 5,6 mill. kroner må det samlede årlige bidrag settes til 1.600 kroner for hver advokat, dvs. en økning på 100 kroner i forhold til bidraget i 1995. Det foreslås at Kongen gis myndighet til å fastsette de årlige bidrag til Tilsynsrådet og Disiplinærnemnden. Advokatbevillingsnemndens utgifter dekkes av Tilsynsrådet. Kongen gis også hjemmel for å kunne pålegge andre rettshjelpere enn advokater å betale bidrag til Tilsynsrådet.

       Forslag om å innføre adgang til å sette i verk forvaltning av advokaters virksomhet vil medføre utgifter først og fremst til godtgjørelse av forvalteren. Disse foreslås dekket av Tilsynsrådet.