Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Komiteens merknader

       Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Gunnar Breimo, Ranveig Frøiland, Aud Gaundal, Gunn Karin Gjul, Bent Hegna og Karita Bekkemellem Orheim, fra Senterpartiet, lederen, Odd Roger Enoksen og Håkon Giil, fra Høyre, Gunnar Fatland og Eva R. Finstad, medlemmet fra Kristelig Folkeparti, Hilde Frafjord Johanson, medlemmet fra Sosialistisk Venstreparti, Paul Chaffey, og medlemmet Oscar D. Hillgaar, ser det som positivt at det skjer en vidererutvikling og forenkling av kartlegging og registrering av grunneiendom.

       Komiteen vil peke på at endringene i tinglysingsplikten er en naturlig følge av vesentlig bedre rutiner for registrering m.v. som følge av ny teknologi og basisregistrene GAB. I fremtiden vil GAB bli en viktig del av det geografiske informasjonssystemet GIS, som etableres i flere kommuner.

       Komiteen har merket seg at spørsmålet om prising har vært reist knyttet til § 5-2. Komiteen slutter seg til departementets konklusjon og forutsetter at gebyrer i den enkelte kommune ikke settes høyere enn faktiske, gjennomsnittlige kostnader krever.