Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4. Komiteens tilråding

       Komiteen har elles ingen merknader, viser til proposisjonen og rår Odelstinget til å gjere slikt

vedtak til lov
om gjennomføring av fellesregler om innenlands transport i EØS-avtalen.

§ 1.

       Kongen kan gi forskrifter om gjennomføring av fellesregler om innenlands transport i EØS-avtalen, herunder regler om generelle retningslinjer, infrastruktur, konkurranseregler, statsstøtte, grenselettelser og kombinert transport.

§ 2.

       Når EFTAs overvåkningsorgan behandler saker som gjelder EØS-avtalens vedlegg XIII punkt 6 (rådsforordning nr 11 av 27 juni 1960) om avskaffelse av forskjellsbehandling med hensyn til transportpriser og transportvilkår i EØS, gjelder §§ 2 til 5 i lov 27 november 1992 nr 110 om konkurranseregler i EØS-avtalen mv tilsvarende. Dersom slike saker bringes inn for EFTA-domstolen til overprøving, gjelder § 2 og § 5 i den nevnte loven tilsvarende.

       Når saker som gjelder bestemmelsene i EØS-avtalen nevnt i første ledd behandles av Europa-kommisjonen, gjelder § 2 annet og tredje ledd og § 4 i loven om konkurranseregler i EØS-avtalen mv tilsvarende. Dersom slike saker bringes inn for EFs førsteinstansdomstol eller EF-domstolen til overprøving, gjelder § 2 første og annet ledd i den nevnte loven.

       Kongen kan gi nærmere regler om fordelingen av myndighet mellom departementet og konkurransemyndighetene i saker som gjelder EØS-avtalens vedlegg XIII punkt 6, og som etter reglene i EØS-avtalen eller Avtalen mellom EFTA-statene om opprettelsen av et overvåkningsorgan eller en domstol kan behandles av nasjonale myndigheter.

§ 3.

       Den som forsettlig eller uaktsomt overtrer artikkel 5 nr 2 eller artikkel 6 i EØS-avtalens vedlegg XIII punkt 6 (rådsforordning nr 11 av 27 juni 1960), eller unnlater å etterkomme en anmodning etter artikkel 11 eller 13 samme sted om å gi opplysninger til norske myndigheter, straffes som fastsatt i konkurranseloven § 6-6.

       På samme måte straffes den som forsettlig gir norske myndigheter uriktige opplysninger.

       For å sikre at en anmodning etter artikkel 11 eller 13 etterkommes, kan vedkommende myndighet ilegge tvangsmulkt etter reglene i konkurranseloven § 6-4.

§ 4.

       Denne lov trer i kraft straks.

Oslo, i samferdselskomiteen, den 16. mars 1995.

Magnus Stangeland, May-Helen Molvær Grimstad, Solveig Torsvik,
leiar. ordførar. sekretær.