Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Høringsinstansenes syn og departementets merknader

       Lovforslaget har vært på høring til berørte departementer, institusjoner og organisasjoner. Det er ingen vesentlige innvendinger mot forslaget til endring av § 10. Når det gjelder forslaget om forenkling av ordlyden er Justisdepartementets forslag lagt til grunn.

       Når det gjelder forslaget til endring av § 13 har flere av høringsinstansene gitt uttrykk for frykt for at Heimevernets støtte til sivile arrangementer kan bli utvidet og gå på bekostning av utdanning og øving, og det fremmes forslag om godkjenningsprosedyre av slik støtte.

       Departementet presiserer at det ikke er ment at den nye bestemmelsen skal føre til utvidet bruk av Heimevernet i forbindelse med sivile arrangementer. Det må føres en restriktiv praksis og det er viktig at slik støtte ikke går på bekostning av nødvendig trening av personellet og at Heimevernet har nytte av å delta.

       Den lokale heimevernssjef skal vurdere den enkelte forespørsel og forslag fremsendes Forsvarets overkommando som tar den endelige beslutning. Prosedyren vil bli innarbeidet i forskriftene til loven.