Vedlegg 1: Brev til fiskeriminister Jan Henry T Olsen v/Lisbeth Berg Hansen fra stortingsrepresentant Kristin Krohn Devold, datert 24. mai 1994.

       På vegne av Høyres fraksjon i Næringskomiteen vil jeg i anledning komiteens behandling av Ot.prp. nr. 51 om endring av Fiskeeksportloven be om at følgende spørsmål besvares så snart som mulig, av hensyn til komiteens videre fremdrift i saken.

       1. Hvordan vil norsk EU-medlemskap innvirke på dagens avgiftsinnkreving fra norske fiskeeksportører for å finansiere felles markedsføringstiltak?

       2. Hvordan vil den foreslåtte lovendring som inkluderer innenlands markedsføring i de tiltak eksportavgiften kan anvendes til, bli påvirket av et EU-medlemskap?

       3. Hvis norsk EU-medlemskap, hvilken finansieringsmodell vil det da være naturlig å velge for såvel innenlands som utenlands markedsføring av fisk?

       4. Fra evt. stortingsvedtak for endring i fiskeeksportloven i juni til EU-avstemming i november er det vel fem måneder. Regner departementet at dette er nok tid til å oppnå konkrete positive resultater, hvis loven må revurderes allerede etter så kort tid?