Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4. Komiteens tilråding

       Komiteen har for øvrig ingen merknader, viser til proposisjonen og rår Odelstinget å gjøre slikt

vedtak til lov
om endringer i lov av 31. mai 1974 nr. 20 om importavgift og råvareprisutjevning ved eksport (eksportrestitusjon) for produkter framstilt ved bearbeidelse av jordbruksråvarer.

I.

       I lov av 31. mai 1974 nr. 20 om importavgift og råvareprisutjevning ved eksport (eksportrestitusjon) for produkter framstilt ved bearbeidelse av jordbruksråvarer gjøres følgende endringer:

§ 2 tredje ledd nytt annet punktum skal lyde:

       Kongen kan gi forskrift om plikt til å betale renter ved forsinket betaling av avgift.

§ 2 nytt fjerde ledd skal lyde:

       Avgiftskrav etter loven her er tvangsgrunnlag for utlegg.

§ 4 tredje ledd skal lyde:

       Den som forsettlig eller aktløst gir uriktige eller ufullstendige opplysninger eller prøver som nevnt i første ledd eller som handler i strid med forskrifter gitt med hjemmel i denne lov, straffes med bøter eller fengsel inntil seks måneder, om ikke forholdet rammes av strengere straffebud.

§ 4 nytt fjerde ledd skal lyde:

       Den som forsettlig eller aktløst overtrer denne lov eller forskrift gitt i medhold av denne lov, kan ilegges tilleggsavgift på inntil 60 % av fastsatt avgift eller restitusjon. Tollovens bestemmelser om tilleggstoll får tilsvarende anvendelse forsåvidt angår avgift eller restitusjonsutbetaling etter loven her.

II.

       Denne lov trer i kraft fra den tid Kongen bestemmer.

Oslo, i næringskomiteen, den 31. mai 1994.

Svein Ludvigsen,

Dag C Weberg, William Engseth,

leder.

ordfører. sekretær.