Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

12. Forslag fra mindretall

Forslag fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og medlemmet Hornslien fra Arbeiderpartiet:

Forslag 1

Smittevernloven § 1-2 andre ledd skal lyde:

       Lovens bestemmelser om unntak fra taushetsplikt, tvungen smitteoppsporing og tvangstiltak gjelder ikke for sykdommer som bare smitter ved seksuell kontakt og/eller blodsmitte, herunder HIV/AIDS.

       I komiteens tilrådning blir § 1-2 andre til femte ledd til tredje til sjette ledd.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 2

Smittevernloven § 2-2 andre ledd andre punktum, innledning til første setning skal lyde:

       Legen skal gi opplysningene til ...

Forslag 3

Smittevernloven § 3-1 første ledd skal lyde:

       Når det er avgjørende for å kunne bedømme hvilke forebyggende tiltak eller undersøkelser, behandlings- eller pleietiltak som er nødvendige for å forebygge en smittsom sykdom eller motvirke at den blir overført, kan departementet i forskrift fastsette plikt for befolkningen eller grupper av den til å gjennomgå legeundersøkelser, tuberkulinprøving, blodprøvetaking - herunder testing på HIV-infeksjon av personer fra høyrisikoland som kommer til landet - eller andre tilsvarende undersøkelser som kan gjøres uten fare.

Forslag 4

Smittevernloven § 3-3 første ledd tredje punktum skal lyde:

       Sykehusene kan om de finner det nødvendig av hensyn til behandlingen, foreta HIV-test, og om nødvendig uten samtykke fra pasienten.