6. Økonomiske og administrative konsekvenser

       Lovforslagene innebærer i hovedsak endring i materielle regler, bl.a. om verdipapirfonds investeringsalternativer og investeringsgrenser. Departementet antar at regelendringer i samsvar med det fremlagte lovforslaget ikke vil ha økonomiske eller administrative konsekvenser av betydning for tilsynsmyndigheten eller andre offentlige instanser.

       For de norske forvaltningsselskapene vil innføringen av regler om utarbeidelse av prospekter kunne påføre selskapene enkelte økte kostnader og merarbeid.

       Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rød Valgallianse, har ingen merknader.

       Komiteens medlemmer fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rød Valgallianse vil påpeke at de samfunnsøkonomiske konsekvenser av lovforslagene ikke er vurdert. Bakgrunnen for de fleste lovendringene er EØS-traktaten som åpenbart innskrenker styringsmuligheter og kontroll med finansmarkedet. Denne liberalisering vil dessuten gi større ustabilitet og økt samfunnsmessig risiko for finansielle kriser.