Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

12. Vurdering av hovedstyrets styring og kontroll

I kapittel 5 er Norges Banks virksomhet, organisasjon og styringssystem beskrevet.

I kapittel 8 er representantskapets gjennomgang av hovedstyrets protokoller og rammeverk for styring og kontroll av Norges Bank beskrevet. Videre er det redegjort for tilsynet med sentralbankvirksomheten i kapittel 9 og med kapitalforvaltningen i kapittel 10. I kapittel 11 er representantskapets arbeid i forhold til hovedstyrets budsjett og regnskapsprosess beskrevet.

Det vises til de refererte kapitlene for representantskapets vurderinger på de enkelte tilsynsområdene og på forhold og saker som det er redegjort særskilt for.

Representantskapet har mottatt alle de opplysninger det har bedt om.

Representantskapet er, med grunnlag i sitt tilsyn og arbeidet til tilsynssekretariatet og ekstern revisor, av den oppfatning at hovedstyret i 2010 har utøvd en tilfredsstillende styring og kontroll av Norges Banks virksomhet i samsvar med sentralbankloven, retningslinjer for forvaltningen av Statens pensjonsfond utland og forskrift om risikostyring og internkontroll i Norges Bank.

Representantskapet har ikke avdekket forhold gjennom tilsynet med Norges Banks drift og etterlevelse av reglene for bankens virksomhet som gir grunnlag for særskilte merknader etter sentralbankloven.